01 September 2013

nak tulis tentang apa?

haha.. salam semua......
lama sangat la tak update... bukan apa dah takde idea rasanya.... kengkadang memang bila idea tak datang kita sukar nak berkongsi ilmu. kalau ada yang bertanya tentang tu dan tentang ni mungkin la saya boleh jawabkan. tapi tu la saya ni manusia biasa jugak.... memancing sekadar hobi dan untuk merenung keindahan ciptaan Tuhan....

sekarang ni dah masuk musim hujan.. mari kawan-kawan kita memancing. masa musim hujan tahun lepas ingat tak resepi mana iyang ikan lebih gemar?... kalau dah lupa sendiri mau ingat la kawan.....
selalunya umpan akan bertukar mengikut keadaan cuaca. maklum la air kolam mula naik dan suhu air pun dah berubah.... cuma yang penting ikan macam kita jugak. bertukar-tukar selera. jangan takut nak bereksperimen..... apa yang selalu org kata "think outside of a box"....
saya rasa nak selitkan satu resepi la untuk memancing patin
 
resepinya:
santan kotak
strawbery paste
biskut kelapa

caranya.....
think outside of a box!!!

sesape yang dah try. poskan resepi anda kat komen ok!!!!
-topangler81-

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

slm tuan,
pertamanya sy mohon maaf guna tanpa izin rsepi tuan santan tempe
kerana sejak saya guankan xpernah bangau,pohon ijazah dr tuan

kedua ,utk biskut kelapa dlm gmbr brpa keping nak digunakan?
adakah semua dlm sepeket itu@bbrpa biji saja?

sekian
t.kasih

jibam

Tanpa Nama berkata...

Agak2 rabok bay menjadi tak umpan ni,nak try esok pagi ni! Haha

muhammad afiq berkata...

salam..mcm mane nk buat umpan ni...bleh ajar tak?? thax..

Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing