08 Disember 2009

Cuti-cuti.

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. Harap anda semua sihat. Maaf la masuk ni dah hampir seminggu saya tak update blog ni. Dah dekat 2bulan saya tak turun memancing. Bukan merajuk tapi banyak perkara yang hendak di selesaikan. Kadangkala terasa nak pergi jugak memancing tu tapi memandangkan ada perkara yang lebih penting saya tangguhkan dulu memancing ni. Kedai tempat saya menjual ikan tak tau la macam mana keadaannya sekarang ni. Pemancing cari makan yang selalu menelefon saya kalau ada ikan masuk pun dah tak dengar berita sekarang ni. Tak tahulah mana perginya diorang tu sekarang ni.
Harini saya dapat info dari kawan, ikan rohu di kolam pancing seri cheeding dah start makan. Ikan pun agak besar skala 1~1.5kg. Saya diberitahu yang ikan disana suka makan umpan berminyak. Ada seorang otai semalam yang menggasak lebih dari 20ekor rohu. Kalau ingin turun kesana sila la. Kalau anda dah pernah kesana pastinya anda tahu lubuk mana yang perlu anda pilih. Sama macam kolam lain dikolam ni ikan makan dalam satu-satu kawasan sahaja. Kolam yang besar begini dan keadaan air yang bersih pastinya umpan yang berbau sederhana akan lebih mendapat sambutan dari ikan. Mungkin esok saya akan mula memancing lagi. Dah gatal tangan dah lama tak merasa tarikan ikan.
Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing