23 September 2012

insi ketukan siakap....

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua.... lamanya saya tak update pasal mancing dalam blog ni...... post saya sebelum ni mengenai video seminar affiliate. kepada yang dah click dan suscribe terima kasih saya ucapkan, kepada yang belum apa tunggu lagi....



hm........ ada pertanyaan tentang ketukan pertama siakap kat shout box... macam best nak buat topik ni.. ketukan siakap ni biasanya agak perlahan jika nak dibandingkan dengan sambaran haruan. cuma kalau ikan haruan yang menyambar umpan kita akan nampak secara mata kasar tapi siakap ni plak dia ketuk dalam air jaidi memang rasa perlahan jer. masa mula memancing siakap dulu rasa ketukan siakap ni seakan rasa umpan terlanggar dasar kolam..... macammana nak cakap yer?????? memang agak .... semuanya berdasarkan pengalaman.....

cuba tonton video ni...
bayangkan udang tu adalah umpan yang anda sedang casting. sambaran pertama siakap tu yang menghasilkan ketukan, kemudian buka bail arm dan bagi tali..... perhatiikan ikan mengambil masa beberapa saat untuk menelan umpan.... jika terlalu awal sentap pada masa ni, selalunya ikan akan rabut..........



untuk mengelakkan rabut, gunakan matakail yang agak kecil ataupun gunakan circle hook.... tapi perlu diingat kalau menggunakan circle hook jangan sekali kali sentap joran. biarkan ikan larikan umpan. ketatkan tali dan layan..... selalunya dengan teknik ni matakail akan melekat pada bibir ikan sahaja. jadi boleh la jimat perambut dan matakail....

saya harap penjelasan ni dapat difahami semua.....

selamat memancing
pacak!!!!!!!!!!!!

oh ya.... bila nak dapat siakap sebesar ni

-topangler81-

18 September 2012

jom buat duit.......saje saje je


Salam Sejahtera,
nampak tak link baru kat atas nih!!!


Rasanya belum terlewat untuk saya
mengucapkan Selamat Hari Malaysia
buat anda :)


Dikesempatan ini, ingin saya maklumkan
bahawa sahabat saya, RAHMAN BASRI kini
sedang membuka jualan terhadap Video
Seminar Affiliate beliau yang bernilai RM297
dengan diskaun lebih daripada 80% hanya
untuk beberapa hari ini sahaja.


Maklumat lanjut boleh diperolehi di:
http://tinyurl.com/97g4ekv


Rahman adalah seorang usahawan internet
sepenuh masa & kepakaran beliau adalah
dalam bidang Affiliate Marketing, iaitu
menjual tanpa produk sendiri!


Beliau telah banyak membantu usahawan
internet tempatan menjana pendapatan
melalui pemasaran affiliate ini, dan ada
yang telah berjaya menghasilkan sehingga
4 angka komisyen sebulan.


Ia bukan mustahil, dan anda pun boleh
melakukannya jika anda tahu ILMU &
teknik yang betul.


Sekiranya anda ingin menguasai strategi
& teknik berkesan dalam pemasaran affiliate
ini, maka saya amat menyarankan anda untuk
mendapatkan Video Seminar Affiliate beliau di:

http://tinyurl.com/97g4ekv

Saya percaya, anda akan belajar sesuatu yang
sangat bernilai melalui video seminar beliau ini,
kerana selama saya mengenali beliau, kebanyakan
teknik beliau benar-benar hebat dan Umppphh!

selama ni pemancing macam saya ni hanya tahu cari ikan dan dapat duit, sekarang ni tengah nak cuba pulak pemasaran affiliate.....

Jumpa lagi :)

pacak!!!!!!!!!!!,
topangler81
p.s - Khabarnya, tawaran ini terhad sehingga
11:59malam, 21 Sept 2012 (Jumaat) ini sahaja.
Jadi jangan sampai terlepas ya!

Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing