09 Mac 2010

Umpan minyak umpan wangi.

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. Lama juga saya tak update blog ni. Ok la. Pernah tak anda lihat ada pemancing yang mengggunakan minyak untuk menaikkan bau dedak. Mesti pernah kan. Minyak seperti minyak belangkas sangat popular di sebelah rawang bagi memancing rohu. Saya pun tak tahu macamana minyak tu di buat. Cuma saya nak kongsi cara bancuhan jika menggunakan minyak dan pewangi. Semua orang tahu minyak takkan bercampur dengan air. Jika menggunakan minyak anda perlu campurkan minyak dahulu didalam dedak barulah ditambah air. Jika menggunakan pewangi serbuk seperti power bait dan sebagainya, serbuk hendaklah di campurkan dengan air dahulu dan air ni lah yang akan dimasukkan pada dedak nanti. Kesilapan biasanya dilakukan oleh pemancing yang menggunakan minyak. Jika minyak dimasukkan akhir, bau umpan takkan melekat pada umpan. Jadi perlu menggunakan banyak minyak. Rugi tu. Kalau gaul dedak dulu bersama minyak bau dan hasilnya pasti lain. Selamat mencuba
Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing