29 Ogos 2011

salam aidilfitri

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. lamanya saya tak update blog ni. bz sangat rasanya dengan hobi baru. tapi memancing ni memang saya tak pernah ketepikan. cuma kadangkala tu kena break sekejap saja nak tunggu gian memancing tu datang. harini dah masuk hari yang ke 29 kita umat islam berpuasa dan esok kemungkinan besar kita akan menyambut aidilfitri. dan saya pasti sekarang ni ramai yang berada di kampung halaman.

saya pun sekarang ni tengah berada di kampung isteri saya di perak. kawasannya memang cukup terjaga dan hidupan liar masih banyak disini. tak terkecuali spesis ikan. selalu saya lihat pemancing disini lebih menggemarkan pancingan air tawar berbanding air masin. saya diberitahu dikawasan ini masih terdapat banyak ikan selat didalam sungai. ada juga pemancing yang menaikkan ikan sebarau dan kelah. paling mengejutkan ada yang mendapat ikan kelisa atau arwana lebih kurang sekilogram disungai disini. ini menandakan sungai disini masih bersih. terkejut juga saya bila mendengar pemancing mendapat kelisa besar dikawasan yang berdekatan dengan petempatan manusia.apa pun yang paling penting adalah keperihatinan kita sebagai manusia untuk memelihara keindahan alam untuk kesejahteraan kita bersama.

ok la.... dikesempatan ini saya ingin menguccapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua. maaf zahir batin. semoga salah dan silap saya harap dimaafkan

sekian
-topangler81-

Tiada ulasan:

Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing