26 November 2009

selamat menyambut hari raya aidiladha

asslamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan. esok kita umat islam akan menyambut hari raya aidiladha. hari raya aidiladha adalah sempena memperingati pengorbanan nabi Ibrahim A.S yang sanggup berkorban kerana Allah.
dalam kisah nabi ibrahim, beliau merupakan yang paling penyabar dengan ujian Allah. dari kesakitan yang dialami hinggalah suruhan untuk membuat pengorbanan dengan anaknya nabi Ismail. beliau turutkan juga.

bacalah kisah nabi ibrahim disini
http://www.e-bacaan.com/sudut_pn06.htm

sebagai pemancing ada kalanya kita jiga harus berkorban. ada kalanya kita perlu korbankan masa tinggalkan keluarga demi mencari rezeki dan memancing. ada kalanya juga kita perlu berkorban dan mengetepikan kepentingan kita demi keluarga. banyak cara pengorbanan dan salah satunya adalah dengan bersedekah. tak salah kalau ikan yang dipancing disedekahkan kepada golongan yang lebih memerlukan. kadangkala kita tak mampu nak menyembelih lembu mahupun kambing. sedekahkan hasil tangkapan pun dah kira berkorban juga.

apa-apa pun saya ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha. bagi yang ballik ke kampung halaman berhati-hati di jalan raya. anda mampu mengubahnya

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN

Tiada ulasan:

Loading...

pertanyaan dan borak borak pancing